Meistä

Mona Wendelin

Mona Wendelin

DVM

Olen valmistunut eläinlääkäriksi 2010, jonka jälkeen tein internship-harjoitteluvuoden Hyvinkään Hevossairaalassa. Tämän jälkeen olen työskennellyt Hyvinkään Hevossairaalassa, Talliklinikalla sekä yliopistolla hevossairaalan puolella sekä diagnostisen kuvantamisen parissa lausuen röntgenkuvia. Hyvinkään Hevossairaalassa vastasin MRI-kuvantamisesta ensimmäisenä Suomessa.

Teen tällä hetkellä erikoistumistutkintoa hevossairauksiin liittyen. Erikoistumisartikkelini aihe on hevosen vuohisen magneettilöydökset ja niiden kliininen merkitys. Erityiskiinnostuksena ovat urheiluhevosten sairaudet ja diagnostinen kuvantaminen sekä hätätapausten hoito.

Olen panostanut ultraäänikoulutuksiin viime vuosien aikana ja teen kansainvälistä ISELP-ultraäänitutkintoa tällä hetkellä.

Hevosurheilu on ollut aina lähellä sydäntäni, ja ennen opiskeluja olen asunut vuosia Keski-Euroopassa kilpahevosten kanssa työskennellen ja matkustellen estekilpailuissa ympäri maailmaa. Olen myös FEIn hoitava kilpailueläinlääkäri.

Vapaa-aikani kuluu perheen ja tyttären ratsastusharrastuksen parissa.

Lotta Häyrinen

ELL, Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri

Olen valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta 2012, jonka jälkeen olen työskennellyt Yliopistollisessa hevossairaalassa hoitaen pääosin tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja hammassairauksia. Hevossairauksien erikoiseläinlääkäriksi valmistuin 2019. Erikoistumisartikkelini tein ikääntyvien hevosten hampaiden EOTRH-sairaudesta. Eläinlääkärinä tärkeimpiä kiinnostuksen kohteitani ovat urheiluhevosten suorituskykyyn vaikuttavat ongelmat. Tällä hetkellä teenkin tutkimusta, jossa pyritään selvittämään hevosen kokeman ortopedisen kivun vaikutusta sen suorituskykyyn.

Linkki EOTRH tutkimukseen.

FEIn hoitavana eläinlääkärinä olen toiminut vuodesta 2013 alkaen ja vapaa-ajallanikin seuraan ratsastuskilpaurheilua aktiivisesti. Muuten vietän illat oman hevoseni kanssa harrastaen tai tyttären ratsastusharrastusta seuraten.

Giacomo Gangini

DVM

Olen valmistunut Bolognan yliopistosta eläinlääkäriksi vuonna 2018. Opiskeluaikanani vietin 3 kuukautta Brnon Yliopistollisessa hevossairaalassa. Valmistuttani tulin saman tien Suomeen Yliopistolliselle hevossairaalalle, jossa pääsin olemaan osana Oulun yliopiston kanssa yhteistyössä tehtyä tutkimusta hevosten nivelsairauksien diagnostiikasta akustisen emission avulla. Vuonna 2019 suoritin kirurgian ja sisätautien internship-ohjelman Yliopistollisella hevossairaalalla.

Löysin intohimoni hevosiin, ratsastukseen ja ratsastusurheiluun yhdeksänvuotiaana. Ennen yliopisto-opintojani kilpailin esteratsastuksessa Italiassa ja lisäksi työskentelin groomina useille eri talleille. Eläinlääkärinä intohimoni kohdistuu urheiluhevosten hoitoon, ja olen erityisesti pyrkinyt laajentamaan tietämystäni ortopediasta ja hammassairauksista. Olen osallistunut useille hevosten biomekaniikkaa käsittäville kursseille ja ollut osana tutkimusta, jossa pyritään selvittämään hevosen kokeman ortopedisen kivun vaikutusta sen suorituskykyyn.