Meistä

Mona Wendelin

Mona Wendelin

DVM

Olen valmistunut eläinlääkäriksi 2010, jonka jälkeen tein internship-harjoitteluvuoden Hyvinkään Hevossairaalassa. Tämän jälkeen olen työskennellyt Hyvinkään Hevossairaalassa, Talliklinikalla sekä yliopistolla hevossairaalan puolella sekä diagnostisen kuvantamisen parissa lausuen röntgenkuvia. Hyvinkään Hevossairaalassa vastasin MRI-kuvantamisesta ensimmäisenä Suomessa.

Teen tällä hetkellä erikoistumistutkintoa hevossairauksiin liittyen. Erikoistumisartikkelini aihe on hevosen vuohisen magneettilöydökset ja niiden kliininen merkitys. Erityiskiinnostuksena ovat urheiluhevosten sairaudet ja diagnostinen kuvantaminen sekä hätätapausten hoito.

Olen panostanut ultraäänikoulutuksiin viime vuosien aikana ja teen kansainvälistä ISELP-ultraäänitutkintoa tällä hetkellä.

Hevosurheilu on ollut aina lähellä sydäntäni, ja ennen opiskeluja olen asunut vuosia Keski-Euroopassa kilpahevosten kanssa työskennellen ja matkustellen estekilpailuissa ympäri maailmaa. Olen myös FEIn hoitava kilpailueläinlääkäri.

Vapaa-aikani kuluu perheen ja tyttären ratsastusharrastuksen parissa.

Lotta Häyrinen

ELL, Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri

Olen valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta 2012, jonka jälkeen työskentelin Yliopistollisessa hevossairaalassa hoitaen pääosin tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja hammassairauksia kahdeksan vuoden ajan. Hevossairauksien erikoiseläinlääkäriksi valmistuin 2019. Erikoistumisartikkelini tein ikääntyvien hevosten hampaiden EOTRH-sairaudesta. 

Linkki EOTRH tutkimukseen.

Eläinlääkärinä tärkeimpiä kiinnostuksen kohteitani ovat urheiluhevosten suorituskykyyn vaikuttavat ongelmat. Suoritan tällä hetkellä kansainvälistä ISELP hevosten tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien ja kuntoutuksen asiantuntijatutkintoa. Olen tutkinut hevosten liike-epäsymmetrian arviointia objektiivisesti ja epäsymmetrian yhteyttä hevosen tuntemaan kipuun tai epämukavuuteen. 

Linkki tutkimusartikkeliin. 

FEIn hoitavana eläinlääkärinä olen toiminut vuodesta 2013 alkaen ja vapaa-ajallanikin seuraan ratsastuskilpaurheilua aktiivisesti. Muuten vietän illat oman hevoseni kanssa harrastaen tai tyttären ratsastusharrastusta seuraten.

Eläinlääkärin avustajat

Pinja Lehto ja Mathilda von Koskull

Pinja Lehto ja Mathilda von Koskull avustavat eläinlääkäreitämme tallikäynneillä ja mahdollistavat omalta osaltaan hevosasiakkaidemme parhaan mahdollisen hoidon.